albanië – praktisch

Wij hadden een geweldige tijd in Albanië. Je kan het lezen in mijn reisverslag. Hieronder lees je over de praktische kant van een reis naar Albanië.
Hoe kom je er?

Transavia vliegt op maandag, woensdag en vrijdag rechtstreeks naar Tirana. De vlucht duurt tweeëneenhalf uur.
Een alternatief is om naar Corfu te vliegen en van daaruit met de boot naar Sarande te gaan. De boot naar Corfu gaat minstens eenmaal per dag en in het hoogseizoen zelfs driemaal per dag. Afhankelijk van het type boot duurt de overtocht van 25 to 75 minuten. Te boeken via www.ionian-cruises.com. Een interessante optie is om heen via Corfu te gaan en terug te vliegen vanuit Tirane (of andersom).

Vervoer ter plekke

Om te reizen van de ene stad naar de andere maakt men in Albanië gebruik van de minibus. De minibus of furgon wacht op een bepaalde locatie in de stad totdat er voldoende passagiers zijn en dan vertrekt men naar de eindbestemming. Onderweg wordt er gestopt om passagiers in en uit te laten stappen. Van waaruit de minibus precies vertrekt is niet altijd even duidelijk. Het best vraagt men het aan bijvoorbeeld de hoteleigenaar of een taxichauffeur. De kosten zijn gering: zo kost van Tirane naar Vlore 300 lek oftewel € 2.
Voor kortere afstanden kan men het beste een taxi nemen.

Sfeervol slapen

Vila Belvedere in Durres. Gelegen in een mooie tuin met een zwembad. Het strand is op loopafastand. Wij hebben hier uitstekend gegeten en de bijbehorende wijn was ook erg goed.
Hotel Theranda in Tirane. Een goedverzorgd hotel met keurige kamers. Er verblijven hier nogal eens zakelijke reizigers. De man die het ontbijt verzorgt spreekt uitstekend Engels.

Sfeervol eten

Restaurant Gurra e Perrise in Tirane. Met de Dajti Ekpres, een kabelbaan, kun je vanuit een buitenwijk van Tirane de Dajti-berg opgaan. Dat kost 500 Lek oftewel ca. € 3,50. Boven heeft u uitzicht over de stad. Er zijn diverse restaurants. Bij Gurra e Perrise aten wij naast de kweekvijver forel uit diezelfde vijver.