tamil nadu (india) – praktisch

Hieronder leest u praktische tips voor een reis door Tamil Nadu. Lees ook mijn reisverslag Grand tour Tamil Nadu.

Vervoer ter plekke

Ons plan was om met het openbaar vervoer te reizen. De praktijk leerde anders: wij zaten keer op keer in een taxi. Qua prijs is dat wel te doen, maar het is een saaie manier van reizen. Ik ga veel liever met de trein omdat je dan mensen ziet en dingen meemaakt. In Tamil Nadu lukte het niet goed met het openbaar vervoer doordat de bus toch echt wel omslachtig is en doordat er vaak geen trein reed op ons traject. Achteraf bezien had ik onze route beter zo kunnen kiezen dat we op zijn minst af en toe makkelijk met de trein zouden kunnen reizen.

Sfeervol slapen

De Petit in Pondicherry. In Pondicherry vind je tal van luxe “heritage”-hotels, m.n. in White Town.  Wij kozen voor De Petit. Zij hebben zelfs een zwembad op het dak! De Petit excelleerde door de adviezen voor uitstapjes en het vervoer ernaartoe.

Gnanam in Thanjavur. Goed hotel. Sangam Hotel (met zwembad) was ook een optie voor ons, maar dat ligt iets verder van het centrum en is ook een stukje duurder. Gnanam beviel ons prima. Er zijn twee restaurants op het terrein, waarvan er een ‘veg’ is. En veg betekent ook geen eieren bij het ontbijt. Voor een klein bedrag extra ontbeten wij in het tweede restaurant en we kregen eieren. Diner aten we ook in dit tweede restaurant. Het was prima en de drankjes (rum-cola) waren dat ook.

Moskva in Madurai. Het is niet in dé buurt van Madurai (dat is West Perumal Maistry Street waar veel winkels en restaurants zijn), maar dit is wel een prima hotel. Er staat altijd een medewerker van het hotel op de straat voor het hotel om je te helpen om bijvoorbeeld een rickshaw te vinden. De rickshaws brengen je voor een klein bedragje overal naartoe. Het inpandige restaurant is goed, vooral de thali is erg lekker. Ze serveren geen alcohol. Mag je hier zelf meegebrachte drank drinken? Dat weet ik niet zo goed … Zoals zo vaak: “Just ask”.

Ocean Heritage in Kanyakumari. Een prima hotel. Ze hebben een rooftop restaurant en daar wordt ook het ontbijt geserveerd. Het ontbijt is in principe een buffet, maar wij toen wij vroegen om extra’s (sterkere koffie, gebakken eieren) kregen we dat ook. De jongens die in het restaurant werken zijn gewoon aardig en leuk.

Sfeervol (of minder sfeervol …) eten

Copper Chimney in Chennai. Dit restaurant staat zeer goed bekend. In de Lonely Planet heeft het zelfs een ster gekregen. Maar wij vonden het eten erg slecht, m.n. de vleesgerechten. En het was ook heel koud hier (de airco stond te hoog).

Marina Beach in Chennai. Heel sfeervol. Na zonsondergang wordt het heel gezellig op het strand. Er zijn eettentjes en kermisattracties en heel veel mensen. Wij aten bij twee of drie tentjes een snack. Alles was lekker en goedkoop. En nee, we zijn (wederom) niet ziek geworden!

German Bakery in Mamallapuram. Hé, weer een German Bakery. In Palolem was er ook al één. En net zo als in Palolem wordt deze German Bakery gerund door Nepalezen. Vreemd … Maar het ontbijt (met bruin brood) is prima hier! Naast de German Bakery is pension Lingam. Vreemd … Veel vrouwen gaan daar naar binnen ….

Gnanam in Thanjavur. Zie “Sfeervol slapen”.

Restaurantje aan de Marakkadai Ln (zijstraat van Sekkalai Rd) in Karaikudi (Chettinadu). Wij waren met een taxi naar Karaikudi gegaan en onze chauffeur bracht ons naar dit restaurantje. Dit omdat andere, chiquere restaurants gesloten waren. Wij waren blij dat het zo uitpakte! Bij dit restaurantje eet je van een bananenblad en lokale mensen eten ook alles met hun handen. Het eten is echt heel lekker. Overigens zie je vaker dat een bananenblad als bord wordt gebruikt. En dat men met de handen eet is al helemaal heel normaal.

Moskwa in Madurai. Zie “Sfeervol slapen”.

The Ocean Restaurant in Seashore Hotel in Kanyakumari. Dit restaurant is op de zevende verdieping van het Seashore Hotel en ja, je hebt uitzicht op de zee. Het eten was niet bijzonder goed of slecht; alcohol serveren ze hier niet.