varkala (india) – faq

En nu naar het strand. Dat is wat wij dachten na onze ‘grand tour’ door Tamil Nadu. Maar strand in India is nogal eens wel zand en zee, maar geen strandcultuur zoals wij dat gewend zijn. In Chennai bijvoorbeeld eet je op het strand, of je gaat er naar de kermis, maar het is niet de juiste plek om te relaxen in badkleding. Wij wilden naar Varkala maar we hadden wel een aantal vragen. Je ziet deze faq’s hieronder.

Zijn er voorzieningen op het strand van Varkala?

Ja, er zijn parasols en zonnebedjes te huur. Dat is behoorlijk duur (voor Indiase begrippen), nl. 500 roepies oftewel 6 euro ongeveer voor 1 parasol en 2 bedjes. Aan beide uiteinden van de North Cliff zijn er clusters van bedjes en parasols. In Varkala zijn er weinig verkopers op het strand. Niemand komt eten of drinken aanbieden, daarvoor moet je naar de restaurantjes gaan. En die zijn er genoeg! Er zijn ook geen pedicures of masseurs op het strand.

Kun je alcohol drinken in Varkala?

Ja! Bier, rum, gin en (dure) wijn: de restaurants waar wij aten hadden het. Het schijnt dat het verboden is …. Maar wij hadden daar weinig last van. Een enkele keer komt het bier in een theepot of wordt je gevraagd om het bierflesje onder de tafel te plaatsen.

Is een bikini okay in Varkala?

Op het strand is een bikini helemaal goed en ook heel gebruikelijk. Op het strand komen er ook veel pelgrims maar pelgrims en toeristen in badkleding delen het strand zonder problemen.
In de restaurants en op de Cliff en al helemaal verderop in het dorp, is het natuurlijk beter om andere kleding dan badkleding te dragen.

Is Varkala een backpackers heaven?

Ja en nee. Wij zagen jonge backpackers in Varkala. Maar we zagen ook veel andersoortige toeristen, waaronder veel 50+’ers.

Is Varkala Beach ook India?

Varkala Beach is een kleine enclave in India. Er is alles wat je nodig hebt en je kunt dus dagenlang in dit gebiedje blijven zonder naar ‘buiten’ te hoeven gaan. En als je dan weer naar ‘buiten’ gaat, dan denk je: o ja, India …

Is het vies in Varkala?

Wij hebben over de hele breedte van het strand gelopen en overal was het okay. Soms gooien de pelgrims bloemen in het water maar dat is toch wat anders. Het enige dat ik me herinner is dat in de helling van de klif vuilnis lag en dat ziet er niet mooi uit.

Het verslag van ons verblijf lees je in varkala – reisverslag.