varkala (india) – praktisch

Hoe kom je er?

Bijvoorbeeld door van Amsterdam via Bangalore naar Thiruvananthapuram te vliegen. Van Thiruvananthapuram naar Varkala is een klein uurtje met de taxi. Wij deden dit in omgekeerde richting, nl. toen we naar huis gingen, en het was een prima vlucht. Naar Bangalore met IndiGo Airlines en naar Amsterdam met Jet Airways. Wij vertrokken om 22:00 (plaatselijke tijd) uit Thiruvananthapuram en waren de volgende ochtend om 9:00 in Amsterdam!

Vervoer ter plekke

Wij hebben tijdens onze twee weken in Varkala gereisd met de bus, de rickshaw en de taxi. Op de foto zie je wat een taxi vanaf de Helipad (het centrale punt van Varkala beach) kost. Honderd roepies is ca. 1,30 euro.

Geld

Er zijn niet zo veel pinautomaten in Varkala. Er is er één op de weg naar de tempel en nog één verderop op die zelfde weg richting stadscentrum. En soms lukt het niet om geld te pinnen. Hoe dat komt, blijft een beetje onduidelijk. Is de pinautomaat leeg? Accepteert de pinautomaat geen pinpassen en Nederlandse creditcards? Hoe dan ook, je doet er verstandig aan om ruim voordat je door je contant geld heen bent, een pinautomaat te gaan zoeken. Dat het met pinautomaten niet altijd soepeltjes verloopt, geldt niet alleen voor Varkala maar bijvoorbeeld ook voor Goa. Wij zijn evenwel nooit echt in de problemen gekomen hierdoor.

Sfeervol eten

God’s own country kitchen. Op de Cliff en niet te missen doordat er een grote man buiten staat die je zo ongeveer naar binnen trekt. Maar wel op een leuke, grappige manier. Het is een heel aardig restaurant, met goede vis en lekkere drankjes.
Cape of good hope.
Dit restaurantis niet op de cliff, maar aan de zuidzijde ‘beneden’. Wij lunchten hier bijna elke dag … Het was dus goed. De eigenaar is een erg aardige Nepalees.

Sfeervol slapen

Varkala Marine Palace. Twee weken logeerden wij in dit ‘paleis’. Als ik het goed begrepen heb, is dit hotel gebouwd met materiaal van traditionele huizen die afgebroken moesten worden. Onze kamer had een traditionele uitstraling met veel mooi bewerkt donker hout en prachtige oude tegels. De eigenaar en het personeel zijn erg behulpzaam. Zo hadden wij in eerste instantie geen goede wifi-ontvangst en zij hebben het (met een of ander kastje) opgelost. Het kleine restaurantje voor het hotel hoort bij het hotel. Wij aten daar elke dag ons ontbijt. Prima!