watergraafsmeer-zuid

We doen een dagje uit in Watergraafsmeer en wandelen met z’n allen in het zuidelijke deel van die wijk. Dat met ‘z’n allen’ heeft ervoor gezorgd dat ik ben vergeten om foto’s te nemen. Het was heel gezellig; wie die met ‘z’n allen’ zijn kan ik evenwel vanwege de coronaregel ‘maximaal 2 personen in groepsverband’ niet vertellen.
Ik had verwacht dat we vandaag in parken en buitenwijken zouden lopen. Maar we zijn ook nu weer echt in de stad. Winkels, drukte, to go-restaurantjes. Ook in park Frankendael zijn er deze zonnige zondag meer dan genoeg mensen. Park Frankendael is mooi en ietwat statig. In huize Frankendael zit restaurant Merkelbach en hier is ook het bekende (en nogal dure) restaurant De Kas.
Overal zitten er mensen in het gras en op bankjes met eten en drankjes. Is het verschil met de voor-corona-tijd eigenlijk wel zo heel groot? Wij kochten een broodje döner in de Linnaeusstraat; we aten op een grasveldje bij het water.
We lopen ook door Amsteldorp, Betondorp en door park De Meer. Betondorp: dat is een bekende naam. Volgens de kinderen omdat Johan Cruyff er geboren is. Ik ken Betondorp omdat ‘De avonden’ van Reve hier speelt.

te koop via bol.com

Lees meer verhalen over wat wij in onze maand Amsterdam deden.