kaapverdië – praktisch

Hieronder lees je praktische tips voor een reis naar Kaapverdië. Lees ook mijn reisverslag.

Hotels en restaurants op Sal

Mira Bela. Een prima hotel aan de mooie en gezellige hoofdstraat van Santa Maria. Goede kamers met goede geluidsisolatie. Het ontbijt is op het dakterras; eiergerechten en pannenkoeken worden voor je gemaakt door de kokkin. De eigenaren van Mira Bela zijn Nederlanders.

Morabeza. Een hotel/restaurant/bar met historie. In 1960 besloot een Belgisch stel, Gaspard en Marguerite Massart, een huis te bouwen op Sal. In 1967 was het huis klaar. Al snel kreeg het huis logees: vliegtuigbemanningen van Zuid-Afrikaanse vliegtuigen die nergens toegelaten werden behalve op Kaapverdië. Het was toen immers de tijd van de Zuid-Afrikaanse apartheid. Later evolueerde het huis tot hotel. Nu is het een groot complex. Leuk om eens een drankje te gaan drinken.

Le Privé. Een chic restaurant. In een tuin. Ik vond het eten subliem.

Cam’s. Wij aten het dagmenu. Het was lekker en niet duur.

Natural Bar / Capefruit (tegenover Sabores et Livros). Leuke plek voor een drankje, ontbijt of lunch. Hier drink je bijvoorbeeld een lekkere smoothie.

Hotels en restaurants op Boa Vista

Ouril. Een paar minuten van het centrum van Sal Rei en zo’n tien minuten van de beach bars. Een goed hotel op een prima locatie. Toen wij er waren hadden ze een probleem: de ontbijtruimte is te klein en als je buiten zit, zijn er te veel vliegen. Ik denk dat ze hier iets aan gaan doen.

Ca’Baby. Een gezellig Italiaans restaurant. Wij aten er twee maal heel goed.

Veiligheid

Op internet en ook in de reisgids lazen wij verhalen over overvallen op Boa Vista (over Sal hoorden wij geen vervelende verhalen). Daar komt bij dat het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken voor Kaapverdië (Boa Vista én Sal) niet zo positief is. Het ministerie adviseert zelfs om ’s-avonds niet op straat te gaan! Is dat overdreven? Tja … Opvallend vond ik wel dat een gelijk advies ook geldt voor Gambia, Bali, Goa … Wij zijn daar geweest en we zijn veilig terug gekomen. Hoe dan ook, lees het reisadvies op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/kaapverdie/reizen/reisadvies. Al met al werpt dit dus wel een schaduw over je vakantie: je moet immers voorzichtig zijn! Wij vroegen telkens voor we op pad gingen aan het hotelpersoneel of het wel veilig zou zijn. We wilden onszelf immers niet onnodig beperkingen opleggen. Uiteindelijk hebben wij, weliswaar voorzichtig, alles gedaan wat we wilden doen en we hebben niets vervelends meegemaakt.

De medische voorzieningen in Kaapverdië zijn minimaal. Als je iets ernstigs overkomt, zul je naar een andere locatie (bijvoorbeeld de Canarische eilanden) vervoerd moeten worden. Een reisverzekering is dus een must.

Voedselvergiftiging komt nogal eens voor. Wij zijn allebei ziek geweest. Gelukkig was het met een paar uurtjes al weer over!

Hoe kom je er?

Tui vliegt meerdere malen per week naar Kaapverdië, zowel vanaf Eindhoven als Schiphol. Wij vlogen vanaf Eindhoven in zeven uur naar Sal.

De vlucht van Sal naar Boa Vista deden wij met Binter.